برنامه نویسیESP8266با ESPlorer به زبان LUA

توضیحی کوتاه در مورد زبان برنامه نویسی LUA:

لوآ یک زبان متنی است که در سال ۱۹۹۳ در دانشگاه PUC-RIO ریودوژانیرو برزیل و توسط ۳ استاد همان دانشگاه متولد شد. از آن زمان تا کنون لوآ برای انواع مختلف کاربرد های صنعتی مانند ربوتیک , پردازش تصویر , ویرایشگر های متن توسعه ای , سوییچ های اترنت , توسعه وب و غیره استفاده میشود. بعلاوع لوآ یکی از زبان ها برجسته در طراحی و توسعه بازی های کامپیوتری است. LUA دراقع یک زبان برنامه نویسی بسیار ساده ولی فوق العاده قدرتمند است که به واسطه قابلیت های فوق العاده ای که دارد کاربران زیادی پیدا کرده و در صنعت استفاده زیادی دارد.

دستورات لوا خط به خط توسط مفسر اجرا می‌شوند. در لوا همچون زبان‌های اسکریپتی دیگر تابع اصلی (main) وجود ندارد (می‌توان اینطور تصور کرد که کل برنامه یک تابع اصلی است). هر بلوک کد لوا یا مربوط به مقدارده ای متغیر است یا اینکه اجرای یک تابع خاص می‌باشد. ارتباط با دنیای بیرون از طریق رابط برنامه‌نویسی نرم‌افزار انجام می‌شود. متغیرهایی که تعریف می‌شوند به دو دسته عمومی و محلی تقسیم می‌شوند. متغیرهای محلی متغیرهایی هستند که حوزه آنها یک تابع خاص است. در این زبان پیش‌پردازنده وجود ندارد.

فلسفلهٔ اولیه ساخت این زبان، استفاده از آن به عنوان یک زبان عمومی و ساده پردازه‌نویسی بود. جامعه هدف لوا شامل کاربران نیمه حرفه‌ای هم می‌شود. در پردازه‌نویسی برای انجام توصیفات پیچیده از یک زبان نهفته شده در یک زبان دیگر استفاده می‌شود. به خاطر سبک بودن کتابخانه لوا، می‌توان لوا را با تمام قابلیت‌ها به عنوان یک زبان نهفته در سی استفاده نمود. حجم مفسر کامپایل شده حدود ۱۵۰KB است. اگر با زبان C یا زبان برنامه نویسی آردوینو آشنایی دارید یادگیری LUA برای شما آسان است.

لوآ از لحاظ نحوی از واژگان کلیدی آشنایی استفاده می کند. برای آشنایی با Syntax لوا کد زیر دو نوع از محاسبه فاکتوریل, یکی به صورت بازگشتی و دییگری به صورت حلقه را نشان میدهد, هرکس با اندک کعلومات از برنامه نویسی میتواند عبارات و مفهوم این کدها را درک کند.

این برنامه برای کار با ماژول های ESP8266 یک برنامه ضروری است با این برنامه امکان برنامه نویسی یه زبان های میکروپایتون و LUA فراهم است هم چنین می توان ماژول ESP8266 را به وسیله ی AT کامند ها هم توسط این برنامه کنترل کرد. برای اجرای این برنامه نیاز به (JAVA (SE version 7 and above می باشد. برنامه را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

البته به زبان پایتون هم می توانید برنامه بنویسید و همچنین در محیط آردویینو هم میتوانید برنامه بنویسید

  • آموزش برنامه نویسی esp8266 در محیط ESPlorer

ابتدا نرم افزار  ESPlorer را از این لینک دانلود کنید

بعد از دانلود برنامه ی ESPlorer را اجرا کنید.

سپس ماژول ESP8266 خود را به مبدل USB به سریال و به کامپیوتر وصل کنید.

روی دکمه رفرش کیلک کنید و Port مربوط به تبدیل USB به سریال خود را انتخاب کنید.

بعد از اتصال موقیت آمیز به برد ESP8266 از قسمت سمت راست NodeMCU را انتخاب کنید و قسمت اسکریپت را باز کنید. و یک فایل جدید ایجاد کنید.

اسکریپت LUA بالا را کپی کنید و در فایل پروژه خود پیست کنید،به صورت زیر:

اسکریپت بالا را توسط دکمه [ Save to ESP] ذخیره کنید. با ذخیره شدن کد روی ESP8266 برنامه شما شروع به اجرا می کند.

برای حذف برنامه آپلود شده روی ESP8266 کافی است (“file.remove (“file_name.lua را تایپ کرده و روی دکمه send کلیک کنید. اگر می خواهید همه فایل های روی حافظه ESP8266 را پاک کنید کافی است ()file.format را ارسال کنید.

اگر آپلود برنامه با موقیت انجام شده باشد برد را از تبدیل USB به سریال جدا کنید و به تغذیه ۳٫۳ ولت وصل کنید شاهد اجرای برنامه خود خواهید بود.دقت کنید که سطح ولتاژ مبدلتون حتما ۳٫۳ ولت باشه…

در ضمن led رو هم به gpio2 متصل کنید و برای شماتیک و راه اندازی به این آموزش مراجعه کنید

موفق باشید

منبع

mehdi sehati

در این سایت پروژه و آموزش های انواع ماژول ها و میکروکنترلر ها و نحوه ارتباط سخت افزار با نرم افزار (برنامه نویسی اندروید برای گوشی و برنامه نویسی سی شارپ برای کامپیوتر) و برنامه نویسی پایتون و رسبری پای و ماژول های وای فای قرار میگیرد همچنین دوستان برای توضیحات بیشتر و سفارش پروژه میتوانند به آی دی تلگرام بنده مراجعه کنند

مطالب مرتبط

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x