پروژه فرستنده و گیرنده IR با استفاده از stm8s003f3
به نام خدا و با سلام خدمت همه دوستان.
در این مطلب قصد دارم پروژه فرستنده و گیرنده مادون قرمز رو با استفاده از میکروکنترلر stm8s003f3 معرفی کنم که میکرویی بسیار ارزان و با امکانات خوب و قابل قبول است.
آموزش های stm8 رو میتونید از اینجا دنبال کنید.
این پروژه از دو بخش فرستنده و گیرنده تشکل شده است:
۱-توضیح بخش فرستنده:
در بخش فرستنده ارسال دیتا به سادگی نیست یعنی نمیتوان led فرستنده را به بخش یوزارت با استفاده از یک ترانزیستور درایو کرد و دیتا را فرستاد تا گیرنده مادون قرمز دیتا را دریافت کند،علت این مسئله این است که فرکانس کاری گیرنده مادون قرمز ۳۸ کیلو هرتز هست بنابراین در بخش فرستنده باید دیتارو(دیتا یعنی صفر و یک) روی فرکانس ۳۸ کیلو هرتز مدوله کرد و سمت گیرنده فرستاد…
به همین منظور متوانیم از آی سی n555 استفاده کنیم و فرکانس ۳۸ کیلو هرتز تولید کنیم و پایه enable آی سی را با استفاده از میکرو صفر و یک کنیم.موقعی که ک پایه میکرو صفر است سطح دیتای ارسالی صفر است و موقعی که پایه میکرو یک است سطح دیتای ارسالی روی فرکانس ۳۸ کیلوهرتز قرار دارد
از شماتیک زیر میتوانید جهت تولید فرکانس ۳۸ کیلوهرتز استفاده کنید:
تصویر مدار بخش فرستنده:
در بخش فرستنده ۶ عدد کلید قرار دارد که به ترتیب دور تند،متوسط،کند،همه خاموش،تایمر،چرخش
۲-توضیح بخش گیرنده:
در بخش گیرنده پس اینکه گیرنده مادون قرمز تعداد صفر و یک هارا که از سمت فرستنده ارسال می شد دریافت کرد بر حسب نوع دیتا اقدام به کنترل خروجی ها میکند
گیرنده مادون قرمز در بخش گیرنده به صورت زیر است:
tsop1738
نکته ۱ : پایه تراشه های TSOP17XX دارای خروجی Active Low هستند, یعنی با دریافت موج مربعی مادون قرمز در ورودی, پایه Data به سطح منطقی صفر می رود و زمانی که سیگنال مادون قرمز وجود ندارد, این پایه سطح منطقی یک را خواهد داشت. با توجه به همین مطلب, در فرستنده از حالت معکوس (Inverted) برای ارسال سریال استفاده شده است, یعنی به ازای صفر, موجع مربعی مادون قرمز ارسال می شود و به ازای یک, IRED خاموش است.
نکته ۲ : در تراشه TSOP, موج مادون قرمز در ورودی باید به مدت ۴۰۰ تا ۶۰۰us وجود داشته باشد, در غیر اینصورت عمل آشکارسازی به درستی انجام نمی شود. در نتیجه, با توجه به فرکانس ۳۸KHz برای موج مربعی باید تعداد ۱۵ الی ۲۴ پالس به ازای هر بیت ارسال شود و این بدین معنی است که برای ارسال سریال نمی توان میزان باود را از حد مشخصی بالاتر برد. به عنوان مثال, با میزان باود ۲۴۰۰, زمان ارسال هر بیت برابر ۴۱۶us به دست می آید که با توجه به مطالب گفته شده, این مقدار در محدوده مجاز قرار دارد. توجه داشته باشید که تعیین میزان باود بیشتر, ممکن است به قیمت دریافت نشدن اطلاعات در گیرنده تمام شود.
خروجی ها به صورت قدرت هستند با استفاده از ترایاک و اپتو ترایاک و مدار اسنابر و نویز گیر هستند
تصویر مدار بخش گیرنده:
در مدار بخش گیرنده ۴ خروجی ترایاکی داریم و یک ورودی برق ۲۲۰ ولت.
همچنین در پایین سمت راست یک ماژول ۲۲۰ ولت به ۵ ولت داریم که تغذیه مدار را تامین میکند.پایه ها جهت پروگرام میکرو هم قرار دارند که با st-link پروگرام می شود.
یکی از امکانات مدار تایمر است که میتوان برای خروجی فعال کرد روی مدار ۶ عدد led قرار دارد که هر کدام بیانگر ۳۰ دقیقه است و شما در بخش فرستنده با فشردن هر بار دکمه تایمر می توانید زمان خاموش شدن خروجی هارا تنظیم کنید.
در این پروژه از هر سه تایمر میکرو ، واحد یوزارت ،وقفه خارجی با اینتراپت و … میکروی stm8s003f3 استفاده شده است.
در اصل این مدار برای پنکه رومیزی طراحی شده است و مطابق با دکمه ها آن کار میکند(میتوان به راحتی با تغییر برنامه عملکرد مدار را تغییر داد)
فیلم عملکرد مدار به صورت زیر است:
جهت دریافت پروژه میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:
سلام. با تشکر. لینک پروژه موجود نیست
سلام میتونید به تلگرام بند مراجعه کنید راهنماییتون میکنم
ای دی تلگرام
microdroidprj@