پروژه کنترل دور موتور ac با استفاده از دما
به نام خدا و با سلام خدمت دوستان!!
در این پروژه کنترل دور موتور ac رو قصد دارم ارائه بدم که به راحتی برای پروژه های خودتون میتونید گسترشش بدید.
در این پروژه روشن شدن موتور با استفاده از یک سنسور دمای دیجیتال که انجام میشه که ما میاییم ست پویینت رو تنظیم میکنیم و هر موقع دمای محیط به ست پویینت رسید موتور روشن میشه و جالا در ادامه پس از از روشن شدن موتور میاییم دورش رو کنترل میکنیم ،یعنی وقتی موتور روشن شد با چه دوری استارت بزنه در اصل کار همون سافت استارتر هارو انجام میده…،چون در بعضی از جاها که که روشن شدن یکباره موتور میتونه به شافت و یا دستگاه آسیب بزنه موتور باید با سرعت کم شروع به حرکت کنه و کم کم سرعتش زیاد بشه تا به سرعت نامی خودش برسه…
همونطور که میدونید برای کنترل موتور های یا وسایل برقی ac باید از ترایاک و قانون برش موج ac استفاده کنید تا جریان خروجی رو کنترل کنید(ولتاژ خروجی)،که این کار به دو روش دیجیتا و آنالوگ انجام میشه.
- در روش آنالوگ همون روش استفاده شده در دیمر ها هستش که میتونید این دیمر رو از مغازه های الکتریکی تهیه کنید…
- در روش دیجیتال شما باید نقطه سفر موج سینوسی برق ac رو شناسایی کنید که با مدار زیرو کراسینگ و پایه وقفه میکرو این کار امکان پذیر هستش،پس از شناسایی نقطه صفر شما حدکثر ۸ میلی ثانیه فرصت دارید با یه پین دلخواهبا مدار ترایاک و اپتوترایاک میکرو تریگ رو انجام بدید،حالا اگه مقادیری کمتر از ۸ میلی ثانیه انخاب کنید میتونید دور به صورت دیجیتال کم و زیاد کنید،که در ۸ میلی ثانیه دور رو ۱۰۰ در صد هستش و رو ۰ میلی ثانیه ۰ درصد (خاموش) هستش.
->حالا چرا ۸ (تقریبی) میلی ثانیه : فرکانس برق شهر ۶۰ هرتز هستش یعنی تو ۱ ثانیه ما ۶۰ تا موج سینوسی کامل داریم،حالا ما یک موج رو تو ۱۶ میلی ثانیه(۱۰۰۰/۶۰=۱۶) داریم و نصف یک موج رو که میشه یه دامنه رو تو ۸ میلی ثانیه داریم به شکل زیر نگاه کنید :
مدار زیرو کراسینگ (مدار تشخیص گذر از صفر) :
مدار تریگر ترایاک توسط میکروکنترلر با استفاده از اپتوکوپلر moc3021 :
مدار دیمر آنالوگ :
>>>ولی ما اینجا از یه ابتکار استفاده کردیم که از مدارات اضافه مث زیرو کراسینگ و مدار اپتوترایاک و پایه وقفه میکرو استفاده نکنیم،در این ابتکار که در عمل خوب هم جواب داد ما اومدیم دیمر آنالوگ رو که مدارش خییلی سادست با ایزولاسیون مناسب به دیمر دیجیتال تبدیل کردیم و عملا دور موتور رو با pwm کنترل به راحتی کنترل میکنیم.
فیلم توضیحات و سخت افزار پروژه به صورت زیر است:
همچنین می توانید شماتیک کامل و شبیه سازی پروژه به زبان سی و فیلم توضیحات خط به خط برنامه را دریافت کنید.
این پروژه به زبان سی در کامپایلر کدویژن برای میکرو مگا ۱۶ برنامه نویسی شده است و برای دما از سنسور دمای دیجیتال ds18b20 استفاده شده است.
سلام. آیا با کاهش دور موتور با این روش گشتاور موتور کاهش پیدا میکنه یا خیر؟ سوال دیگه اینکه آیا میشه دور موتور کولر آبی رو هم به این روش کم و زیاد کرد؟ در اینصورت به موتور آسیب میرسونه یا خیر ؟ و سوال آخر اینکه آیا کاهش دور موتور با این روش مصرف برق رو هم کاهش میده؟
سلام به صورت خیلی ساده در پاسخ خدمتتون عرض کنم که این روش فقط برای موتور های یونیورسال متناوب جواب میده مثل سشوار مثل دریل و…، مثلا موتور کولر نمیشه باید با اینورتر و کاهش و تغییر فرکانس دورش ذو کنترل کرد، بله قطعا باعث کاهش گشتاور خواهد شد این روش، باید برای کارتون از مدار اینورتر موتور تکفاز استفاده کنید، و بله باعث کاهش مصرف برق میشه
سلام
چرا فرآیند خرید کامل نمیشه و میگه پذیرنده کارت معتبر نیست ؟
من این پروژه را نیاز دارم
سلام، تا رفع مشکل تلگرام پیام بدید اونجا کمکتون میکنم